6 Veel Gestelde Vragen Over Airbrush Brows

Als het op wenkbrauwtechnieken aankomt, is Airbrush Brows een van de nieuwere methodes. Het is dan ook begrijpelijk dat er nog veel vragen over bestaan. Wij hebben hier de 6 meest gestelde vragen van afgelopen week op een rijtje gezet, mét uiteraard de antwoorden.

1. Wat Is De Juiste Verhouding Verf-Activator?

Voor Airbrush Brows heb je een vloeibare wenkbrauwverf nodig. Mrs.Highbrow PowerStain is zo'n liquid dye, speciaal ontwikkeld voor "gewone" Hybrid Brows (met kwast) én voor Airbrush Brows. In dit laatste geval meng je PowerStain met de vloeibare Airbrush Activator, dus niet met de creamy Developer, want dan is jouw mengsel te dik.

Voor Airbrush Brows dient je mengsel de dikte van melk te hebben. Mix in een verhouding van 1:1. 

2. Met Welke Kleuren Kan Ik Airbrushen

PowerStain is verkrijgbaar in 6 prachtige kleuren, waardoor je diverse tinten kunt creëren voor de wenkbrauwen. Van licht naar donker: Cool Mist, Desert Sand, Ginger Snap, Muddy Mocha, Coffee Bean, Velvet Noir. 


Gebruik voor Airbrush Brows een van de donkere tinten. Vooral Muddy Mocha en Coffee Bean zijn perfecte airbrush-kleuren. Velvet Noir is zwart, en zul je alleen gebruiken op een donkere huid, of om de andere kleuren mee te mengen en intenser te maken. 


De kleuren Cool Mist en Desert Sand zijn aan de lichte kant voor Airbrush Brows; Ginger Snap wordt erg warm. Deze kleuren zijn perfect om te mengen of om solo te gebruiken bij "gewone" hybrid brows.

Airbrush brows mrs.Highbrow veel gestelde vragen
Het prachtige werk van @jassecretstrasbourg, gecreëerd met PowerStain van Mrs.Highbrow. 

3. Wat Is Het Voordeel Van Airbrush Brows?

Met Airbrush Brows is het mogelijk om een perfect resultaat te behalen, met vooral een strakke onderzijde. Dit wordt bereikt door het gebruik van sjablonen, die zorgen voor een nauwkeurige en perfecte vorm van de wenkbrauwen.

Een ander voordeel van Airbrush Brows is dat je in dunne lagen kunt werken. Dit stelt ons in staat om een mooie basis te leggen voor de wenkbrauwen. Door laagje voor laagje de kleur op te bouwen, kun je precies de gewenste kleur, vorm en intensiteit bereiken.

Daarnaast kun je met Airbrush Brows een prachtig ombre-effect creëren. Deze unieke techniek stelt je in staat om een geleidelijke overgang van licht naar donker te creëren, door bij de eerste twee lagen de voorkant niet mee te nemen, maar pas bij de laatste laag.

4. Hoe Maak Je De Airbrush Machine Schoon?

Je Airbrush schoonmaken doe je na elke behandeling. En dat gaat als volgt:

  1. Haal met een watje de overtollige verf uit de metalen cup.
  2. Voeg (gedestilleerd) water toe aan de cup en spray in een kom of op een stuk keukenpapier om eventuele achtergebleven verf te verwijderen.
  3. Verwijder het cupje en zet de grote plastic cup op het pistool.
  4. Vul met lauwwarm (gedestilleerd) water.
  5. Zet de airbrush op stand 2.
  6. Zet je vinger of een watje op de spuitmond.
  7. Druk de trekker in en trek langzaam naar achteren. Het water gaat nu bubbelen.
  8. Laat het water 10 seconden bubbelen tot het water helder is, en gooit het water weg.
  9. Herhaal dit nog 2 keer.
  10. Vul de cup nogmaals met water en haal je vinger of het het watje van de spuitmond en spuit het water in een kom of gootsteen.
  11. Spuit totdat er geen water meer uit het pistool komt.

Aan het einde van de dag Airbrush Brows creëren voeg je daar de volgende stappen aan toe:

  1. Verwijder de metalen cup, maar ook de naaldkap en nozzlekap. Dit zijn de twee ringetjes die de spuitmond vormen.

  2. Leg de onderdelen in een bakje met water en eventueel speciale airbrush cleaner of een ander schoonmaakmiddel.

  3. Met een ragertje maak je het gaatje van de verfcup schoon.

  4. Reinig heel voorzichtig de naald met een wattenstaafje met alcohol. 

  5. Haal de cup, naaldkap en nozzlekap uit de kom. Droog alle onderdelen met een papieren tissue.

  6. Nu kun je alles weer in elkaar zetten en is je airbrush klaar voor de volgende dag vol Airbrush Brows.

5. Mijn Airbrush Gaat Niet Aan...

Ga je de airbrush voor het eerst gebruiken? Laat 'm minstens anderhalf uur op. Nadat je apparaat voldoende is opgeladen, duw je op de knop aan de onderzijde. Vervolgens duw je knop bovenop het pistool (de trigger) in en trek je het tegelijkertijd langzaam naar achteren. 

Veel airbrush apparaten gaan direct aan bij het indrukken van de aan- en uitknop. De Mrs.Highbrow Airbrush werkt dus pas als je de trigger indrukt en naar achteren trek. 

6. Hoe Verzorg Je Airbrush Brows Het Best?

Om ervoor de zorgen dat jouw klant zo lang mogelijk plezier heeft van haar Airbrush Brows, is het belangrijk om goed nazorgadvies te geven. Dit is eigenlijk hetzelfde advies als bij Henna of Hybrid Brows.

  • Gedurende de eerste 24 uur na de Airbrush Brows behandeling de wenkbrauwen droog houden en dus contact met water vermijden.

  • Vermijd zwembaden, sauna's en stoombaden gedurende de eerste paar dagen na de Airbrush Brows behandeling, aangezien de stoom en het water de kleurintensiteit kunnen beïnvloeden.

  • Gebruik na Airbrush Brows geen reinigingsmiddelen op of rondom de wenkbrauwzone, aangezien dit de kleur kan vervagen.

  • Vermijd de eerste 24 uur direct zonlicht en bedek de wenkbrauwen bij het eventueel onder de zonnebank gaan. Zon en zonnebank kunnen een allergie uitlokken. 

  • Probeer te voorkomen dat er oliehoudende producten op de wenkbrauwen terechtkomen, om te voorkomen dat de kleur eerder vervaagt.